Återhämtningsterapi

~för inre balans~

Återhämtningsterapi är en terapiform vars metod är uppbyggd för att hjälpa dig som känner av stressrelaterad ohälsa och vill få verktyg för att finna ett bättre mående och ett inre lugn.


Återhämtningsterapi inriktar sig på utmattning och stressrelaterd ohälsa men även till dig som vill förebygga och stärka ditt välmående.  Återhämtningsterapi kan även vara en hjälp om du känner av ångest eller varit med om ett trauma.

Som Återhämtningsterapeut använder jag metoder som mindfulness, stresshantering, meditation, personlig och andlig utveckling som sammantaget hjälper oss att släppa stress, stilla tankarna och att leva ett liv som får oss att må bra. När man är under stress försöker man normalt att lösa problemet vilket tar mycket energi. Du lär dig metoder för att stilla tanken, släppa taget och faktiskt låta lösningarna uppenbara sig själva. När vi släpper taget om tankearbetet kan energin gå till vårt tillfrisknande istället.

Jag arbetar med begrepp inom mindfulness och knyter ihop dessa mindfulla begrepp med ett större andligt perspektiv. Ett annat ord för andlighet är livsvisdom, eller att leva ett liv utifrån själ och hjärta. 

Återhämtningsterapi arbetar även för att lindra oro och ångest och du får förklarat för dig vad som händer i din kropp när din stressrespons triggas igång. Förståelse är nämligen en viktig del i att börja göra nya val. Att lyssna till sin inre röst är en viktig del i tillfrisknandet, den visar dig vägen mot ett bättre mående. Kanske behöver du hjälp att finna din egen inre röst och att våga lyssna och lita på den?

I samtalet med mig som Återhämtningsterapeut är det alltid du som klient som är i fokus. Tillsammans skapar vi förståelse för anledningen till att du blivit utmattad och när vi har förståelsen hittar vi metoder för hur du kan bygga ett nytt liv med verktyg som kan hjälpa dig att inte bli utmattad igen. Att förstå varför det blev som det blev är en viktig del i att inte falla tillbaka i gamla beteendemönster.

Sara Martinsson

Återhämtningsterapeut

Friskvårdsmassör